Een malariavrije wereld in 2030 met Care Plus

Media

De bestrijding van malaria in Oeganda

Care Plus® en The Coffee Quest slaan de handen ineen en strijden samen naar een malariavrije wereld in 2030. Dit doen zij door bedrukte klamboes uit te delen en voorlichting te geven aan koffieboeren en hun families in Oeganda. Dit land staat in de top 3 van landen die het meest geraakt worden door malaria. Jaarlijks telt Oeganda zo’n 60.000 doden. Volgens Arnoud Aalbersberg, Chief Mosquito Officer bij Care Plus®, zorgt het coronavirus ervoor dat deze cijfers nog meer oplopen. Lees het artikel uit het magazine KoffieTCacao #38 waarin Arnoud Aalbersberg en Michiel Lampers (The Coffee Quest) meer vertellen over malaria in Oeganda.

De impact van Covid-19 op de bestrijding van malaria

Begin december spraken Arnoud Aalbersberg van Care Plus® en Ashaba Faridah van Bambino Life Foundation over de effecten van COVID-19 op de bestrijding van malaria in Oeganda.

Voordat er überhaupt besmettingen met het coronavirus in het land aanwezig waren, nam Oeganda stevige maatregelen. De president besloot om de grenzen te sluiten en het land in een lockdown te plaatsen. De gevolgen van deze maatregelen zijn terug te zien in het aantal sterfgevallen, in het land waren minder dan 40 dodelijke slachtoffers door het virus. Keerzijde van de stevige maatregelen is het negatieve effect op outreaches. Bovendien stijgt het risico op besmetting met malaria doordat de bevolking meer binnenshuis leeft gedurende de COVID-19 pandemie.

Malaria eist meer dodelijke slachtoffers dan COVID-19. Het aantal potentiële sterfgevallen door malaria zit zelfs weer bijna op het niveau van 15 jaar geleden. Toch krijgt het coronavirus veel meer aandacht dan malaria. Dit komt waarschijnlijk doordat malaria, in tegenstelling tot COVID-19, momenteel geen wereldwijd probleem is. Outreaches waarbij informatie over malariapreventie en bedrukte muskietennetten uitgedeeld worden zijn dan ook van levensbelang.

World Mosquito Day (Podcast)

Op 20 augustus is het Wereldmuggendag. Ter ere van deze dag maken wij mensen bewust van de grote gevolgen van een muggenbeet. Wist je dat de mug het dodelijkste dier ter wereld is? De Chief Mosquito Officer van Care Plus, Arnoud Aalbersberg, heeft een zeer inspirerend en interessant gesprek met muggenbioloog Bart Knols.

Ze bespreken enkele zeer urgente en interessante onderwerpen, zoals het uitroeien van malaria en het opkomende risico van de groeiende populatie van tijgermuggen in Europa. Deze podcast is mogelijk gemaakt door 247streaming.

Ook beschikbaar via Apple Podcasts

World Malaria Day (podcast)

Donderdag 25 april is het Wereld Malaria Dag. Op deze dag willen wij mensen bewust maken van deze dodelijke ziekte die jaarlijks meer dan 214 miljoen mensen treft. Nog steeds sterven er meer dan 430.000 mensen aan malaria en de meeste slachtoffers zijn kinderen. De ziekte eist van ongeveer 288.660 kinderen onder de 5 jaar het leven. Dit moet stoppen! Care Plus® zet zich in voor een malariavrije wereld in 2030. Help jij mee?

Ter ere van Wereld Malaria Dag organiseerde de Travel Health Group op 25 april 2020 de eerste podcast. Een podcast met interessante gasten die allemaal betrokken zijn bij het bijdragen aan een malariavrije wereld in 2030. Dit allemaal ter ondersteuning van onze Buy One Give One- campagne van Care Plus®. Luister naar inzichten van Bart Knols (vector bioloog), Ashaba Faridah (CEO en oprichten van Bambino Life Foundation) en Michiel Lampers (import- en exportmanager bij The Coffee Quest Europa). Presentatie: CEO en oprichter van Care Plus® /Travel Health Group Arnoud Aalbersberg. Mede mogelijk gemaakt door 247streaming.

Ook beschikbaar via Anchor