Een malariavrije wereld in 2030 met Care Plus

Partners

Oeganda is één van de 10 landen waar malaria nog steeds een groot probleem is. Daarom is Care Plus® hier lokale acties gestart om de bevolking te beschermen. Om betrokkenheid bij de juiste opslag en het gebruik van netten te stimuleren, hebben we de netten bedrukt met een populaire print. Dit is gebaseerd op onderzoek door wetenschapper en mug- en malaria-expert Bart Knols. Begin 2020 is Care Plus® een samenwerking aangegaan met Bambino Life Foundation. Zo dragen we bij aan de strijd tegen malaria in Oeganda, waar vooral kinderen en jonge vrouwen op het platteland slachtoffer zijn van de ziekte.

Met ons team blijven we de strijd tegen malaria ondersteunen met producten, informatie en educatie.

Bambino Life Foundation

Bambino Life Foundation

Bambino Life Foundation is opgericht door Ashaba Faridah, een commerciële piloot die een verschil wilde maken in haar gemeenschap. Bambino Life Foundation bevordert de opvoeding en empowerment van meisjes, zorgt voor een beter leven voor kinderen in weeshuizen en creëert ook bewustzijn over kinderen met een handicap.
Via het meisjeskindprogramma leren ze jonge meisjes in landelijke gebieden praktische vaardigheden zoals het maken van herbruikbare pads en andere activiteiten in bootcamps. Het doel is om duurzame gemeenschappen te promoten die niet afhankelijk zijn van donaties om te overleven en om schoolmateriaal te leveren dat nodig is voor beter onderwijs.
Bij deze outreach krijgen jonge moeders een klamboe om zichzelf en hun gezin te beschermen. Voor de distributie van de netten werken we samen met Twiga Ventures. Op basis van hun ervaring printen ze mooie afbeeldingen op de netten die de levensduur van een klamboe aanzienlijk verlengen en daardoor een betere en langere bescherming bieden tegen malaria.

Twiga

Bedrukte netten van Twiga Ventures

Twiga Ventures is een sociale onderneming die mooie afbeeldingen op muskietennetten in Oeganda drukt, met als doel bij te dragen aan de uitroeiing van Malaria in Oeganda. Er worden jaarlijks miljoenen muskietennetten uitgedeeld in Oeganda. Uit onderzoek bleek echter dat de lokale bevolking zo’n muggennet vaak toch niet gebruikt, omdat het hen dagelijks herinnert aan het gevaar van muggen. Gemiddeld worden ze slechts 6 tot 9 maanden gebruikt om onder te slapen. Daarna worden ze gebruikt als visnet, kippenhok, gewassenhoes, trouwjurk of voor andere creatieve doelen.
Als er mooie plaatjes op de netten gedrukt staan van iets wat zij mooi en leuk vinden, besluiten ze wel onder het net te slapen. Met de mooie versiering verdwijnt ook de associatie met het gevaar van de muggen. Mensen zullen beter voor het net zorgen en het langer gebruiken als klamboe, waar het natuurlijk ook voor bedoeld is. Uit het eerste onderzoek bleek een enorme toename van goed gebruikte netten.

blank

Rotary Stop Malaria – Club Midden Betuwe-Valburg

Het Rotary Stop Malaria project is een samenwerkingsverband tussen Rotary club Midden Betuwe-Valburg in Nederland, Rotary club Muyenga en Rotary club Kiwatule in Kampala, Oeganda. Samen werken ze aan het doel om 1 miljoen bedrukte klamboes uit te delen aan kinderen tussen 8-14 jaar in Oeganda. Hiervoor werken ze samen met het Malaria Consortium, het Ministerie van gezondheid in Oeganda en Rotary clubs wereldwijd. De uitdaging is van start gegaan!

Eind november 2020 zijn de eerste 2000 klamboes gedaan in Ssese-eilanden, een eilandengroep met een zeer hoge malariadichtheid. De verspreiding van de bedrukte klamboes werd verzorgd door lokale Rotaryclubs.

The Coffee Quest

The Coffee Quest

The Coffee Quest Europa, gevestigd in Amsterdam, is een importeur van ‘groene’ koffie met sterke wortels in vier continenten. Het bedrijf wil “koffie met toegevoegde waarde” van hoge kwaliteit leveren en een verschil maken in de koffieketen door het belang van transparantie, samenwerking en kwaliteit te benadrukken.

De zoektocht naar kwaliteitskoffie heeft ons naar verschillende herkomstlanden in Latijns-Amerika en Afrika gebracht. We zijn de uitdaging aangegaan om boeren te ondersteunen bij het produceren van een duurzame kop koffie.

Met dit in gedachten heeft The Coffee Quest zich aangesloten bij het Buy One, Give One programma. Deze inspanningen helpen onze boeren om de productie van hoge kwaliteit koffie voort te zetten en tegelijkertijd malaria te bestrijden.

Trotse partners van BOGO & The Coffee Quest:

blank       blank    blank   blank